Начин рада фондације

Хуманитарну фондацију Кућа од срца – основао је Жарко Лазић, глумац и водитељ дугогодишње Хуманитарне емисије Кућа од срца.

Циљ Фондације је да се помогне породицама којима је неопходна помоћ за обезбеђивање хуманих и безбедних услова за живот .

Начин рада Фондације омогућава да сви корисници имају могућност да буду видљиви од стране друштва, а са друге стране они који дају помоћ у сваком тренутку знају како тече акција и колико је новца прикупљено.

То је омогућено отварањем сајта www.fondacijakucaodsrca.rs на коме сви они који потраже помоћ добијају , подрачун и број на јединственом, заједничком СМС броју ________.

Новац који се за одређеног Корисника прикупи, уплаћује се директно фирмама које пружају услугу. Плаћање се врши искључиво преко рачуна на доспелу фактуру. Новац не може да се подигне, нити са њим да дође у директан контакт, ни једно физичко лице, па ни сам Корисник.

Сваки наш Корисник има свој профил на коме су његов девизни и динарски подрачун и лични смс број и сав новац, који на њега доспе, путем СМС-а или уплате на рачун. Фондација од сваке појединачне уплате на рачуне Корисника Фондације не задржава провизију.

На сајту се сваки дан објављују подаци колико је новца прикупљено за сваког ко се обратио за помоћ.

Корисник Фондације постаје се веома једноставно.

Потребно је да се попуни захтев. Након провере да ли будући корисник испуњава услове потписује се уговор и након извршеног поступка активације СМС подброја акција се оглашава на сајту фондације и о од тог тог тренутка почиње сакупљање средстава.

Постоји више начина да се кориснику уплати новац:

– Слањем СМС поруке на хуманитарни број _______:
Може се послати СМС порука са одговарајућим бројем за било ког корисника на број ______. Вредност поруке је _____ динара.

–  Уплатом на динарски рачун:
Сваки корисник има свој посебни динарски рачун на који се може уплатити новац.

– Уплатом на девизни рачун:
Сваки корисник има свој посебни девизни рачун на који се може уплатити новац.

– Уплатом преко интернета:
Уплата кориснику преко интернета врши се платним картицама преко сервиса „Intesa“ банке. Новац се може уплатити „Maestro“, „Visa“ и „Master card“ платним картицама.

– Уплатом из иностранства путем PAYPAL налога:
Сви оператери А1, Yettel, MTS и Globaltel су се одрекли своје зараде, а динарски и девизни рачуни су отворени код банке „Intesa“.

 

Провизија фондације за све донације је 0%.

Свака донација на рачун фондације биће аутоматски приказана на сајту након прокњижења у банци, сем СМС донација које ће бити објављене једном месечно након уплате мобилних оператера за обрачунски период.