Хуманитарна фондација „Кућа од срца“

Хуманитарна фондација „Кућа од срца“ јединствена је фондација у свету основана како би се унапредио живот што већем броју сиромашних и угрожених породица широм Србије, са акцентом на децу. Оснивач фондације је глумац и продуцент Жарко Лазић, који је кроз хуманитарни ТВ пројекат „Кућа од срца“ усрећио многе породице. Нажалост, кроз серијал не постоји могућност да се помогне свима, јер је број породица којима је неопходна помоћ велики, управо зато је дошао на идеју да се пружи свима једнака шанса за нормалан и квалитетан живот.

Опште и главне активности фондације су прикупљање донација из целог света путем наменских рачуна који се отвара за сваку породицу појединачно, као и путем јединственог хуманитарног СМС броја, за куповину грађевинског материјала за изградњу, адаптацију, реконструкцију или реновирање кућа, такође за куповину намештаја, беле технике, столарије, расвете, увођења струје, воде као и других средстава неопходних за опремање и уређење стамбених објеката сиромашнима и свима онима на територији Србије, који немају финансијских средстава да реше своје стамбено питање.

Преко сајта ће свакодневно моћи да се види колико је новца уплаћено којој породици и колико је још потребно да се сакупи. Корисници фондације ни у једном тренутку немају контакт са новцем, а на основу достављених предрачуна сакупљена средства се са посебног подрачуна корисника директно уплаћује грађевинским фирмама, стовариштима грађевинског материјала, компанијама итд. Сви подрачуни корисника су у власништву Фондације.

Желимо да се захвалимо свима који подржавају наш рад већ годинама кроз ТВ серијал “Кућа од срца” и свима који су допринели да Фондација почне са радом. Позивамо све медије да се прикључе кроз промоцију нашег рада, објављивањем банера и прича о породицама, како би наш глас стигао до што већег броја људи који ће се укључити како би се сакупило што већи број средстава за помоћ најугроженијима.