Услови коришћења

Посетом или донацијом прихватате услове коришћења који су наведени у даљем тексту. Хуманитарна фондација “Кућа од срца ” задржава право да без претходног обавештавања врши измене и допуне ових Услова коришћења.

 

Комуникација са корисницима

Наша комуникација са посетиоцима сајта и донаторима се одвија путем електронске поште или обавештењима која ћемо објављивати на овом сајту.

 

Изјава о заштити приватности корисника

Хуманитарна фондација “Кућа од срца” – се обавезује и гарантује чување и заштиту приватности података свих наших донатора.

Хуманитарна фондација “Кућа од срца” прикупља само неопходне, основне податке о донаторима и податке неопходне за пословање и информисање корисника у складу са добрим пословним обичајима и у циљу пружања квалитетне услуге. Дајемо донаторима могућност избора укључујући могућност одлуке да ли желе или не да се избришу са мејлинг листа које користе за наше маркетиншке акције. Сви подаци о донаторима се строго чувају и доступни су само запосленима којима су подаци нужни за обављање посла. Сви запослени у Хуманитарној фондацији “Кућа од срца” одговорни су за поштовање начела заштите приватности.

 

Интелектуална својина

Садржај приказан на овом сајту као што текстови, фотографије, логотипи, видео и аудио записи, дизајн (банери, иконице), и софтвер су власништво Хуманитарне фондације ” Кућа од срца” и не могу се користити без претходне сагласности.

 

Радно време

Онлине донација преко њеб презентације www.fondacijakucaodsrca.rs ради од 00-24х, 7 дана у недељи. У случају техничких проблема или током захвата редовног одржавања сајт може бити краћи временски период недоступан о чему ћете бити обавештени.

Промена (ажурирање) података на сајту

Хуманитарна фондација “Кућа од срца” задржава право да може у свако време, без претходне најаве, променити податке приказане на било којој страници сајта.

 

Услови донације

www.fondacijakucaodsrca.rs је веб презентација која послује у складу са Законом о електронској трговини и свим осталим важећим законима и прописима у Републици Србији.
Детаљни услови донације наведени су у следећем тексту. Молимо Вас да се упознате са њима пре него што дате донацију:

 

Донирање

Приликом донирања потребно је да испратите следеће кораке:

Унос података ради евиденције донатора
– Унос износа донације
– Финални преглед података
– Преглед и потврда донације

1. Унос података ради евиденције донатора

Приликом попуњавања формулара за донацију потребно је да унесете своје личне податке и емаил адресу. Евиденција се обавља само једном, а сваки следећи пут када посетите www.fondacijakucaodsrca.rs систем ће вас аутоматски препознати по унетој емаил адреси и ажурирати ваше остале податке.

2. Унос износа

У поље за износ донације потребно је да унесете износ који желите да донирате.

Све трансакције на нашем сајту обрачунавају се у динарима (РСД).

3.Преглед и потврда донације

Пре него што потврдите донацију, можете још једном проверити све детаље: износ донације, податке о донатору.

 

Плаћање

Подржава следеће начине плаћања:

– платном картицом (е-донирај)

Уколико поседујете Visa, Master card, Maestro, Dina платну картицу одобрену од стране банке издаваоца за онлине плаћање, изаберите овај начин плаћања. Након што потврдите донацију, бићете преусмерени на сигурну страницу Monri WSPay. На сајту процесора картице вршите унос података са платне картице и обављате плаћање. Уколико је трансакција успешна бићете враћени на наш сајт са обавештењем да је плаћање успешно обављено. У случају да плаћање није успело, бићете враћени на наш сајт са информацијом о неуспелом плаћању и моћи ћете да поновите плаћање или да изаберете други начин плаћања.
Из сигурносних разлога, подаци о вашој платној картици су видљиви само процесору картица. Сајт процесора картица је заштићен и сигуран за овај начин плаћања.

– донација путем PayPal-а

Уколико поседујете PayPal налог, изаберите овај начин плаћања. Након што потврдите донацију, бићете преусмерени на сајт PayPal-а где вршите унос података о вашем PayPal налогу након чега потврђујете плаћање износа са вашег налога.

Законом о девизном пословању Републике Србије (“Сл. гласник РС”, бр. 62/2006, 31/2011, 119/2012, 139/2014 и 30/2018), није дозвољено девизно плаћање између резидената, тако да је донирање путем PayPal-а дозвољено само за донаторе који нису резиденти Републике Србије.

Хуманитарна фондација ,, Кућа од срца” није у систему ПДВ-а.

Заштита поверљивих података о трансакцији
Приликом уношења података о платној картици, поверљиве информација се преносе путем јавне мреже у заштићеној (криптованој) форми употребом SSL протокола и PKI система, као тренутно најсавременије криптографске технологије.

Сигурност података приликом куповине, гарантује процесор платних картица. Нити једног тренутка подаци о платној картици нису доступни нашем систему.

 

Рекламације

Рекламације везане за извршену уплату ( донацију) су могуће у следећим случајевима:
1. Злоупотреба картице;
2. Погрешно унет износ (нула више и сл.).

У случају рекламација из неког од напред наведена два разлога, исте се примају тако што се е-маил са потврдом о извршеној трансакцији прослеђује на е-маил адресу fondacija@fondacijakucaodsrca.rs и уз њега се прилажу скенирани захтев за поврат средстава у слободној форми у којем се наводи разлог. Потребно је да захтев садржи потпис власника картице и скенирану личну карту, као и контакт телефон. Пошиљалац ће бити контактиран, а средства враћена у року од 10 дана након успостављеног контакта. Средства се враћају на рачун који је везан за платну картицу којом је донација извршена.Захтеви се могу слати и поштом на: Хуманитарна фондација “Кућа од срца”, Панчевачки пут 32, 11000 Београд и потребно је да садрже све елементе као и захтеви послати е-маилом.

 

Поврат средстава

У случају враћања средстава донатору који је претходно платио неком од платних картица, делимично или у целости, а без обзира на разлог враћања, Хуманитарна фондација “Кућа од срца” је у обавези да повраћај врши искључиво преко VISA, EC/MC и
Maestro метода плаћања, што значи да ће банка на захтев продавца обавити повраћај средстава на рачун корисника картице.

 

Изјава о конверзији

Све трансакције на нашем сајту обрачунавају се у динарима (РСД).
Ваша платна картица ће бити задужена за наведени износ у динарима. Уколико Ваша платна картица није повезана са динарским рачуном, износ трансакције у динарима биће конвертован у валуту Вашег рачуна према курсу Ваше банке, односно издаваоца платне картице. Због наведених конверзија, могућа су извесна одступања од оригиналног износа трансакције.

Провизија фондације за све донације је 0%.

Свака донација на рачун фондације биће аутоматски приказана на сајту након прокњижења у банци, сем СМС донација које ће бити објављене једном месечно након уплате мобилних оператера за обрачунски период.